HAS TOPKLAS
BROUWERIJ BOEGBEELD

In de eindfase van de studieloopbaan hebben 26 HAS-studenten de weg naar ondernemerschap gekozen. De HAS hogeschool biedt een bijzondere minor aan waarbij wij de mogenlijkheid krijgen onze eigen business ideeën uit te werken. Deze ideën varieren van het kweken van insecten tot zelfs een eigen tuinbouwbedrijf starten in Portugal.

Daarnaast wordt ook een groeps project verricht, waarbij een onderneming opgericht en gerund. Ter inspiratie worden verschillende excursies gehouden bij succesvolle ondernemers. Na een bezoek bij brouwerij Boegbeeld in den Bosch kregen wij een een unieke kans aangeboden van de eigenaresse. Janneke bood namelijk aan haar brouwerij te runnen voor één maand terwijl zij op huwelijksreis ging. Natuurlijk greep een groep studenten deze kans met beide handen aan, met als gevolg een maand durende take-over van brouwerij boegbeeld. Bovendien zagen wij ook kansen voor ons groepsproject. Daarom vroegen wij aan Janneke om gebruik te maken van haar faciliteiten én kennis om ons eigen biertje te ontwikkelen, en zo is de Wijze Waaghals geboren.

Vernoemd naar ons, de 26 studenten die de uitdaging van het ondernemerschap aangaan! Een avontuurlijke smaak van tropische sinaasappel in combinatie met het warme van steranijs en kaneel.